Elegant Rose - Working In Background Suka Dan Duka Dikongsi Bersama: Perjalanan Ke Kampung

Pembaca Setia Blogku

Rafiera Network Supply - RNS

Rafiera Network Supply - RNS
Pembekal Barangan Usahawan - Click Picture To Go Website

Thursday, January 19, 2012

Perjalanan Ke Kampung

lagi 1 cerita aku nk kongsi....kisah ni berlaku beberapa tahun yg lalu, ade la laki bini ni nk balik kampung n diorang gerak mlm..(aku kasi nama siti n ali, senang skit nk cite)..then bile sampai kat satu jalan yg agak scary sbb byak pokok2 getah n semak samun, siti dh ase len mcam.. die pon ckap la " seram gak area sini kan bile mlm" tp ali x jwap lgsung, senyap je..siti pon wat derk la..tetiba ade something melintas dpan kete diorang..cam pompuan kai baju putih dan die melayang!!!diorang menjerit n hampir2 terbabas..siti dh mula nangis n suh laki die cepat2 blah dr situ..ali konon nk tenangkn ati siti cakap la " xde ape2 tu. kawan abg melintas jeeeee"..then diorang teruskn perjalanan..tetiba ade 1 kete follow dr belakang..diorang x takut sgt sbb ade geng.,tp kete tu cucuk rapat kete ali tu smpai die ase x selesa..die pon slow la nk bg can kete tu potong die tp kete tu x potong gak..bile ali laju, kete tu pon laju siap main2 lampu..sampai la kat satu hentian rehat tu, ali berenti n kete tu pon berenti siap park sebelah..keluar la sepasang laki bini yg agak berumur sambil tanya kalo2 ali n siti x apa2..diorang pelik knapa laki tu tanya camtu...rupa-rupanya.....

'pompuan' yg melintas depan kete ali tu tumpang kete ali n die duduk atas bumbung kete..laki bini tu follow dr blakang sbb takut ape2 yg terjadi kat ali n siti..dgr je cite tu, siti trus kenekan laki die smula "hmmm xpe la, kawan abg nk tumpang je tuuuuuuuu"....pas dgr cite ni, aku xtau nk gelak or ase takut..=.="
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

♥ Tinggalkan Jejak anda disini ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...