Elegant Rose - Working In Background Suka Dan Duka Dikongsi Bersama: Tips

Pembaca Setia Blogku

Rafiera Network Supply - RNS

Rafiera Network Supply - RNS
Pembekal Barangan Usahawan - Click Picture To Go Website

Sunday, October 16, 2011

Tips

Tips Reject Aweks

Nak reject pompuan susah, takut nanti dia frust dan bunuh diri, jadi guna dialog ni

1) Semalam I check dengan doktor, dia kata I HIV positif...

2) Kat telinga I ni ada suara suruh I bunuh diri..

3) U nampak tak mamat tu... (padahal takda orang pun kat situ)

4) Adik beradik I ada 10 orang, semua belajar lagi, I kena sara diorang sebab parents I dah meninggal...

5) I dah keje kat 20 company, tapi paling lama tahan pun 2 bulan je...

6) Hari-hari along cari I, hutang dengan diorang dah mencecah 100 ribu...

7) Errr, sori, terpegang pulak....

8) Lupa nak bagi tau u, I ni duda anak 10

9) Ish, kalau nak kawin dengan U, I kena ceraikan bini I yang ke 4 tu, sian dia....:D

Nak....

nak pandai =cari isteri cikgu

nak sehat =cari isteri doktor

nak glamour = cari isteri artis

nak gaduh= cari isteri samseng

nak sembang= cari isteri penceramah

nak alim = cari isteri uztazah

nak gemuk= cari isteri chef

nak selamat = cari isteri polis

nak stylo = cari isteri kaki shopping

nak mampus= cari isteri muda yang 1 tempat keje dng isteri tua...:p

8 Ayat Penting Bila Bergaduh dengan Pasangan


Pasangan mana yang tak pernah bergaduh kan? Biasa la tu, asam garam bercinta. Tapi, selalunya hal yang kecil pun jadi besar bila kita tersalah cakap. Korang tak boleh main cakap lepas je. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata?


Kali ni Penghibur_Duka nak kongsikan ayat – ayat yang

sepatutnya korang cakap bila bergaduh dengan pasangan.

1. You tak perlu tolong I apa-apa,

I cuma nak bercakap dengan you.

Ini jawapan yang paling baik jika pasangan korang cakap

yang korang suka sangat complain dan tak puas hati.

So, dengan cara ni dia akan tahu yang korang

cuma nak seseorang untuk dengar luahan hati korang.

2. Benda ni penting pada i. Tolong dengar cakap i.

Selalunya bila orang lain tengah bercakap, nampak je

macam kita tengah mendengar tapi sebenarnya

kita sibuk memikirkan apa yang kita patut cakap

untuk layan je diorang. So korang boleh gunakan

ayat ni untuk tarik perhatian si dia.

3. I tau yang I pun salah jugak.

Cara paling mudah untuk teruskan pergaduhan ialah

dengan menyalahkan orang lain untuk semua perkara.

Akui salah korang walaupun sekecil zarah.

4. You selalu menyimpang bila kita berbincang.

Korang start bergaduh tentang siapa yang kotorkan

kereta lepas tu korang sambung dengan gaduh

pasal hal lain pulak. Bila nak berbincang elok-elok ,

selalu terpesong dan start pulak point-point gaduh

yang lain. Guna ayat ni untuk kembali pada subjek utama.

5. Ini bukan problem you sorang , ini problem kita.

Ini boleh mengubah dinamik perbincangan korang

daripada ” Pakwe VS Awek” kepada

” Pakwe dan Awek VS problem ” . ( hehe korang faham tak? )


6. Kita gaduh pasal apa sebenarnya?

Ketidak-puasan hati yang sikit boleh membawa kita

pada masalah yang lebih besar terutamanya bila kita

selalu bergaduh disebabkan hal yang sama. Fikirkan

tentang apa yang betul-betul buat korang tak gembira.

7. Kita relaks dulu kejap

Cuba relaks dulu beberapa minit. Berapa banyak

perkara buruk yang korang cakap bila korang

biarkan emosi menguasai korang? AKhirnya korang

sendiri yang menyesal kan? Kalau korang rasa korang

akan lepaskan ayat-ayat yang menyakitkan,

aik korang relaks dulu.

8. I Love You !

Tiada apa yang lebih menarik perhatian daripada

3 perkataan ni. Dengan cara ni, korang dapat bantu

pasangan untuk ingat semula ikatan yang koranng ada

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

♥ Tinggalkan Jejak anda disini ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...