Elegant Rose - Working In Background Suka Dan Duka Dikongsi Bersama: Sketsa Pendek 8

Pembaca Setia Blogku

Rafiera Network Supply - RNS

Rafiera Network Supply - RNS
Pembekal Barangan Usahawan - Click Picture To Go Website

Wednesday, November 16, 2011

Sketsa Pendek 8

Shin Chan Dan Guru

Guru : Kenapa awak lambat?
Shin Chan : Kerana sebuah papan tanda.
Guru : Papan tanda mana ?
Shin Chan : Yang ada tulisan, "Sekolah di hadapan, jalan perlahan.


Guru Dan Murid

Dalam kelas guru bertanya pada anak-anak murid bagaimana bunyi binatang :-

Cikgu : Siapa tahu mcmana bunyi harimau?
Ana : harimau bunyinya " aauuuummmmmm" cik gu
Cikgu : ooo.....garangnya harimau ana...bagus
Cikgu : Ok mcmana bunyi kucing...er....tipah?
Tipah : kucing bunyinya " meeeeeoooooowwwwwww" cikgu
Cikgu : amboiii! manjanya kucing Tipah.....i like!
Cikgu : Ok ok siapa tahu mcmana bunyi buaya....? hah ali cuba jwp
Ali : buaya bunyi mcm ni cikgu " phewwwiiitttt....aii cik adik... sorang je ker.
boleh abg follow?"
Cikgu : ai ali lain mcm aje bunyi buaya awak...knp?
Ali : tu bunyi suara buaya darat!!???###
Cikgu : keh keh keh...kalau buaya betina?
Ali : "aaabbbbaaannnnggggg........"


Bos & Sepiah

Hari ini adalah hari pertama Sepiah bekerja, jadi masa mula-mula kerja ni, dia kena la baik-baik dengan boss. Jam dah pukul 6:30 petang Sepiah bersiap-siap untuk balik. Tiba-tiba ternampak boss dia (En Zain) dok dekat mesin shredder tengah nak letak kertas kat situ dan terkial-kial nak mengendalikan mesin tu.

Bila ternampak Sepiah belum balik, En Zain panggil Sepiah. "Sepiah, awak tau cara opera
te mesin ni?"
Sepiah jawap, "Sure, tekan je button ni."
"Dokumen ni penting sangat.. sekretari saya lupa nak buat sebelum dia balik tadi" terang En Zain. "Awak boleh buatkan untuk saya?" sambung En Zain sambil menghulurkan dokumen tersebut kepada Sepiah.

"Boleh" jawap Sepiah spontan. Sepiah dengan konfidennya terus menekan button dan dokumen tu pun di shrednya. Kebetulan semasa tu, telefon berdering dan En Zain angkat... setelah bercakap seketika, En Zain memberitahu Sepiah...

"Sepiah, boleh tak dokumen yg awak photostat tadi tu buat 3 copy lagi.."

"erkkkk... "


Lelaki & Wanita Hamil

Seorang lelaki yang badannya gendut naik bas. Penumpang sangat penuh maka lelaki itu terpaksa berdiri. Dia merasa ada yang menyenggolnya lalu lelaki itupun menoleh kebelakang. Ada seorang ibu hamil yang juga sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka lelaki bertanya pada wanita itu :

Lelaki: Hi... kakak hamil ya ?
Ibu hamil : Iya udah tahu tanya lagi (kata wanita dengan nada kesal)

Lelaki: Isinya orang ya, kak ?
Ibu hamil : Iya (dengan nada kesal, lalu bertanya) Encik hamil juga ya?

Lelaki: Iya (Sambil ketawa)
Ibu hamil : (Karena merasa jawapan lelaki itu tidak sopan dia melanjutkan pertanyaannya) Isinya orang ya?

Lelaki: Bukan, isinya anak gajah (sambil ketawa lagi).
Ibu hamil : (terkejut... tp lalu ketawa terkekeh2 )

Lelaki: Laa... kenapa ketawa sampai camtu kak? (dengan bingungnya)
Ibu hamil : Oh isinya anak gajah, ya... patutlah belalainya terkeluar( sambil menunjuk seluar lelaki yang lupa dikancing)

Lelaki:????? ?????? (waduuuuuuuuuuhhh)


Pemandu Teksi & Penumpang

Satu hari seorang pelancong USA dengan eksyennya menyewa teksi untuk melancong di KL. Pemandu teksi itu membawanya ke Menara Daya Bumi.
"Mr John, inilah Menara Daya Bumi...dibuat dari marmar putih.. bila malam ia berkilauan...kami ambil masa setahun untuk menyiapkannya.." kata pemandu teksi dengan bangga.

"Cehh...kalau di USA, bangunan ini kami boleh siapkan dalam masa sebulan sahaja," kata pela
ncong tadi dengan berlagaknya. Pemandu teksi tadi terkedu.
Untuk menunjukkan kecanggihan KL, pelancong tadi dibawa ke Menara KL pula.
"Mr John, inilah Menara Telekomunikasi yang canggih. Kami mengambil masa err...dua bulan untuk menyiapkannya." kata pemandu teksi sambil menyerkap jarang untuk melawan keegoan pelancong USA tadi.

"Ohh...kalau di USA bangunan ini dapat disiapkan dalam masa dua minggu sahaja," kata pelancong tadi dengan berlagaknya.
Merah padamlah muka pemandu teksi tadi. Sambil memandu, pemandu teksi tadi terus meluncur melintasi KLCC. Sambil bersiul2 pemandu teksi tadi tidak berkata apa-apa pun melainkan terus memandu.

Pelancong tadi dengan tersengih lalu menyindir..."Che Mat...berapa lama masa diambil oleh negara kamu untuk menyiapkan bangunan itu?" tanya pelancong tadi sambil menunjukkan kearah KLCC.

"APA?" kata pemandu teksi tadi dengan wajah seakan kehairanan..."mana bangunan?" kata pemandu itu lagi.
"Itu...yang tinggi tu..." kata pelancong tadi sambil menunjukkan KLCC.
"OMG... La...Usupadora...entahlah Mr John...semalam saya lalu kat sini tapi takde pulak bangunan tu . Bila pulak bangunan tu tumbuh...haiishh...very the impossible.." kata pemandu teksi itu sambil mengerutkan mukanya.
Mr John terus terkedu... terasa menyesal & malu...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

♥ Tinggalkan Jejak anda disini ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...