Elegant Rose - Working In Background Suka Dan Duka Dikongsi Bersama: Asrama & Hostel Berhantu

Pembaca Setia Blogku

Rafiera Network Supply - RNS

Rafiera Network Supply - RNS
Pembekal Barangan Usahawan - Click Picture To Go Website

Friday, November 18, 2011

Asrama & Hostel Berhantu



Kalau korg dok asrama mesti ada dgr banyak citer hantu kan. Ada yang ckp kena kat diri sndri la... member y kena la.. senior la... Yang ni koleksi citer2 hantu yang penah diperdengarkan :

‎1. Dulu pernah sorg budak prmpuan tukar pad mlm2, sbb ketakutan dia cuci x bersih (kot), pastu ms balik dorm, tgh2 siap nak smbung tido, dia terdgr ada sesuatu panjat tingkap bilik. Dia intai dari hujung katil. Dia nampak ada sorg baby tgh panjat tingkap & kata: "Mama, mama nak lagi..."

‎2. Sorg student ni tgh tido. Tetiba dia terjaga sbb dgr bunyi org ketuk loker (kayu). Pastu dia dgr ad org nyanyi: "Sorang da bangun... Sorang da bangun..." Bila dia intai kat blakang katil, dia nmpk ad sorg dak prmpuan nga dok atas loker & hayun kaki. Matanya merah & rambut mengurai sampai ke lantai tgh senyum pandang student ni.

‎3. Sorg student ni study smpai lewat malam. Dah habis study dia nak g toilet so, dia kejut member sbelah katil. Sampai kat toilet, dia cuci beberapa helai baju y terlupa nak dicuci. Member dia pulak gosok gigi. Yang peliknya, sepanjang dia cuci baju tu, member dia x habis2 lg gosok gigi. Bila di intai, rupa2nya member tu tgh gosok gigi ngan pisau. Habis berdarah2 sinki. Dia trus lari balik dorm & di tengok member tu ada kat katil dia. Student ni kejut member dia tu & bgtaw: "Weih, td kat toilet ad orang gosok gigi guna pisau!" Member dia ni pusing & kata: "Orang tu gosok gigi mcm ni ye?"

‎4. Utk citer y ni katanya jadi kat senior lelaki. Namanya abg A. Satu malam abg A ni stay up kat prep-room sbb esoknye ad trial SPM. Last2 tggal abg A ngan sorg lelaki dok depan dia. Kitorg pnye meja kat prep room ada skirting. Tgh study tu abg A ni rs pelik sbb dak llaki kat dpn dia ni senyap je. Dah la muka dia pon abg A ni x penah nmpk. Tetiba pen abg A ni jatuh msuk bawah skirting. Dia tnduk nak amik pen. Pastu baru dia prasan dak depan dia ni xda kaki. Abg A pon senyap2 kemas barang nak blah. Dia ckp: "Budak, abg naik dulu taw. Dah ngantuk ni." Budak depan abg A ni senyum & cakap: "Abang dah ngantuk ke, abang dah tau?" Abg A ni trus lari naik dorm x amik selipar & x tutup lampu bilik prep. Esoknya ketua exco marah abg A sbb biar lmpu terbukak. Kesian abg A.

5. Citer ni maybe sgt feymes. Ada sorg student llaki nak escape solat jumaat. So dia pesan kat member dia kunci loker (tmpt dia smbunyi) & nnti dah balik solat jumaat unlock balik. So dia dok dlm loker smbil dgr walkman smpai tertidur dlm tu. Nak dijadikan citer, kwn dia terlupa nak bukak balik & trus balik rumah (cuti penggal-seminggu). Bila dia tersedar, hari dah malam. Semua student dah balik ke kmpung msing2. Lepas seminggu, student balik smula ke skola. Diorg bau satu bau y sgt busuk. Baru la member ni teringat kwn dia y dikunci dlm loker. Bila bukak, kwn tu dah keras & busuk dlm loker, & kat dinding loker ada kesan cakar. Sejak hari tu, tiap2 malam ada bunyi org cakar loker nak keluar.

‎6.Asrama korg ad dorm berhantu x? ader satu Dorm nie.. Dorm ni mmg x digunakan lgsung smpai thn 2007 (jadi dorm exco). Dorang pggil dorm ni "Dark Water" sbb siling dorm ni sntiasa jadi hujan even bkn waktu hujan. Dah bnyk kali di repair still mcm tu. Kat dorm ni, ramai org nampak benda antaranya budak kecik lompat2 atas katil, lembaga putih keluar masuk, pintu dorm terbukak sendiri & mcm2 lg. First time dorm ni dibukak semula & digunakan, Dorang bc surah Yasin 3 kali. Esoknya ada kes budak histeria. So, selama seminggu tu Dorang bc Yasin tiap malam berturut2. Syukur, lepas tu, dah x da gangguan sgt dah.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

No comments:

Post a Comment

♥ Tinggalkan Jejak anda disini ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...