Elegant Rose - Working In Background Suka Dan Duka Dikongsi Bersama: Shoutbox Yang Cool Untuk Blogger - Fibox

Pembaca Setia Blogku

Rafiera Network Supply - RNS

Rafiera Network Supply - RNS
Pembekal Barangan Usahawan - Click Picture To Go Website

Friday, September 7, 2012

Shoutbox Yang Cool Untuk Blogger - Fibox


Fibox adalah satu lagi nama baru untuk shoutbox yang memasuki ruang maya ini. 
Rafi dapati Fibox menawarkan shotbox yang bagi Rafi memang cool, (walaupun bagi Rafi baru sekali pandang... hehe :P


*Cara-cara meletakkan Fibox dalam blog..


1. Buka www.fibox.ws, kemudian klik pada Sign Up 


2. Masukkan email address dan password. Tick pada term of service kemudian klik continue 


3. Notification mengatakan activation email dihantar kepada emial yang anda daftar. 


4. Buka email dan klik pada link yang diberi.


5. Pengesahan bahawa akaun anda telah diaktifkan.

6. Login akaun anda, dan untuk kali pertama anda login anda akan diminta untuk create nama untuk shoutbox anda.


7. Daripada dashboard, anda boleh tetapkan setting yang anda kehendaki



8. Copy code yang diberi dan paste ke dalam ruangan HTML/javascript blog anda.

9. Save dan lihat hasilnya.:)


Tambahan:
Selepas pendaftaran, anda juga boleh login menggunakan akaun facebook anda.
















Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

  1. bukan fibox ni tgh masalah ka da bapa bulan tak boleh nak masuk

    ReplyDelete
  2. skunk nie memang ngah prob... tapi dah update link yang lagi satu... nie untuk yang nak tau fibox jer.. nanty dah ok balik leh la pakai nie... :P hehe

    ReplyDelete

♥ Tinggalkan Jejak anda disini ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...